Çıtır Çıtır Ev Baklavası

Çıtır çıtır ev baklavası yerken önce tarihini hiç düşündünüz mü? Yörük Türklerinden Osmanlıya geçen bu lezzeti MÜSLÜM USTA şubesinde taze olarak bulabilirsiniz.

Kaliteli Baklava Nasıl Olmalıdır?

Hammadde seçiminden reyon satışına kadar her adım titizlik ile izlenerek üretim çok dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Baklava içerisine konulacak malzemeler taze ve mevsiminde üretilenlerden seçilmelidir. Üretim aşamasında hijyen kurallarına sonuna kadar uyulmalı, uygun ölçü ve miktarda kullanılmalıdır. Baklava işinin ehli ustalar tarafından hazırlanmalı, tamamen geleneksel yöntemlerle pişirilmeli ve kaliteli has yağlar kullanılmalı ayrıca pişen baklavanın rengi altın sarısı olmalıdır. İyi bir baklava aynı zamanda göze hoş gelmeli ve dilimleri doğru kesilmelidir. Baklavanın çıtır çıtır olması, kullanılan tüm malzemelerin ağızda aromatik bir tat bırakması, kullanılan kuruyemiş dolgularının orijinal rengini kaybetmemesi gerekir. Tat ve kalitesi yetersiz ürünler asla tüketiciye sunulmamalı, sadece standartları karşılayan baklavalar satışa çıkarılmalıdır.

Baklavanın Çeşitleri Nelerdir?
Baklavanın Çeşitleri Nelerdir?

Baklavanın Çeşitleri Nelerdir?

Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biri olan baklavanın geçmişi 15. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Padişahlara ikram edilmek üzere hazırlanan bu lezzet sonraki yıllarda birçok farklı şekilde üretilmeye başlandı. Bu yazımızda sizler için en güzel baklava çeşitlerini detayları ile derledik. 

  • Bülbülyuvası: Rulo şekli verilerek hazırlanan bu baklava türü 16. yüzyıldan beri en çok sevilen ve hazırlanan baklava çeşitlerinden biridir. Şerbetle hazırlanan bu baklavayı saray usulü ile hoşafla servis edebilirsiniz.
  • Cimcik Baklava: Cimcik baklavasını diğer baklavalardan ayıran temel fark kare şeklinde kesilmiş olmasıdır. Gaziantep yöresine özgü bir tatlı olan Cimcik baklava, bayramlarda ve diğer özel günlerde sevilen geleneksel tatlılardan biridir. Küçük dilimler halinde ağızda kolayca dağılan bu lezzetten kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz.
  • Bademli Baklava: Ceviz veya Antep fıstığı yerine bademle yapılan baklava çeşididir. Yöre olarak Edirne’ye özgüdür.
  • Lorlu Baklava: Lale devrinden sonra İzmir, Aydın, Manisa gibi Ege illerinde lor peynirli baklava popüler olmaya başlamıştır. Bu bal ve lor ile hazırlanan baklava içerisine badem, ceviz, Antep fıstığı gibi kuruyemişler dolgu olarak kullanılır.
  • Midye baklava: Gaziantep’in yöresel lezzetlerinden biri olan midye baklava, kalorisinin az olması ve daha az şeker içermesi sebebiyle en hafif baklava çeşitlerinden biri olarak bilinmektedir. Bol fıstıkla yapılan bu baklava şekli itibariyle zengin gözükmekte ve özel günlerde sıkça tercih edilmektedir.
  • Mozaik Baklava: Mozaik şeklinde kesilip servis edildiğinden adını alan mozaik baklava, Osmanlı İmparatorluğu’nun geleneksel lezzetlerinden biridir.
  • Sultan Sarması: Padişahlara hususi olarak hazırlanan bu baklava çeşidi içerisinde kakao, bisküvi, Antep fıstığı ve süt kullanılmaktadır.
  • Pekmezli Baklava: Erzurum iline ait olan bu baklavada şerbet dut pekmezinden hazırlanmaktadır.
  • Fıstıklı dolama: Antep fıstığının enfes lezzetini incecik bir yufka içinde tatmak isteyenlerin mutlaka yemesi gereken bir lezzet. Zengin fıstık içeriği ile ağzınızda bir şölen etkisi bırakacaktır.
  • Fıstıklı Şöbiyet: İnce ince açılan 13 kat yufkanın bol fıstıkla birleşmesi sonucu ortaya çıkan bu çıtır çıtır ev baklavası, bayramların gözdesi olmaktadır.
  • Fıstıklı Havuç Dilim Baklava: Premium baklava çeşitleri arasında yer alan bu baklava türü son dönemlerde farklı kesimleri sayesinde popüler seçenekler arasında yer almaktadır.
  • Soğuk baklava: Yaz aylarında sıkça tüketilen ve ferahlatıcı etkisi olan soğuk baklava, şerbetinde su yerine süt bulunan, daha az şeker içeren, diğer baklava çeşitlerine göre daha hafif bir tatlıdır.

Çıtır Çıtır Baklava Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Soğuk Baklava Neden Online Sipariş Edilemez?
Soğuk Baklava Neden Online Sipariş Edilemez?

Soğuk Baklava Neden Online Sipariş Edilemez?

Ne kadar önlem alırsanız alın, soğuk baklava maalesef online olarak teslim edilemiyor çünkü soğuk baklava şerbeti su yerine sütle yapılıyor ve en iyi kargo şirketi mevcut şartlarda en az iki günde teslim edebiliyor.

Kaç Çeşit Baklava Var?

Yaklaşık 220 farklı baklava çeşidi vardır. Bu baklava çeşitlerinin 50’ye yakını Gaziantep yöresine ait olmaktadır. Ankara genelinde bu eşsiz tatlıları tazeliğini kaybetmeden kapınıza kadar ulaştırıyoruz. Yurt genelinde her çeşit baklavayı hızlı teslimat seçeneği ile adresinize hizmet sunuyoruz. Türk tatlılarının vazgeçilmez lezzeti baklava çeşitleri bir tıkla kapınıza kadar geliyor. Ayrıca birbirinden lezzetli tatlıları en uygun fiyata satın alma imkânı sunuyor. İncecik yufkalara sarılı birbirinden farklı çıtır çıtır ev baklavası çeşitleriyle enfes bir ikram MÜSLÜM USTA da sizi bekliyor.

Cevizli Özel Baklava

Sivrihisar Muska Baklavası

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment