Kadayıf-Tatlısı-Çeşitleri-

Şerbet ile kadayıfın birleşiminden çok daha fazlası olan kadayıf tatlısı çeşitleri hem lezzeti hem de görüşünü ile iştah açıyor. Mağazamız içerisinde bulunan farklı çeşitler ve eşsiz ürünler ile kadayıf tatlısı konusunda unutamayacağınız bir deneyim yaşamaya hazır olun. Kadayıf ile Antep fıstığının birlikteliğinden doğan bu lezzeti unutamayacaksınız.

Mağazamızda Bulunan Kadayıf Tatlısı Çeşitleri

Kadayıf tatlısı çeşitleri açısından oldukça zengin olan firmamız, farklı birçok kadayıf tatlısını sizlere sunuyor. Fıstıklı olan kadayıf tatlılarımız hem lezzet hem de kalite açısından üst sınıf ürünlerdir.

Firmamızın içerisinde ustalarımızın yıllara dayanan tecrübesi ile oluşturulan çeşitlerimiz dökme kadayıf, hasır kadayıf ve burma kadayıf şeklindedir. Tüm bu seçeneklerin dışında ise eğer özel bir talebiniz olursa sizin için kadayıf tatlısının üretilmesini sağlayabiliriz.

Burma Kadayıf Tatlısı

Mağazamız içerisinde ustaca üretilen burma kadayıfı tatlılarımız son derece özenli bir şekilde yapılır. İşlemler için adımlarımız şu şekilde özetlenebilir;

  • İlk olarak tel kadayıfların arasında Gaziantep içerisinde yetiştirilen ve kavrulan yeşil fıstık konulur. Ürünlerimiz tamamen gerçek fıstıktan oluşur. Herhangi bir şekilde toz kullanılmasının ihtimali bulunmuyor.
  • Kadayıflar Antep fıstığı ile birleştirildikten sonra burgu şeklinde getirilir. Tüm bu kadayıflar yan yana olacak şekilde tepsilere dizilir.
  • Tepsilere dizme işlemi tamamlandığında 180 – 200 derecelik fırınlara atılır. Kızarması ve istenilen forma gelmesi için yaklaşık olarak 35 dakika pişirilir.
  • Kadayıflar soğuduktan sonra ise şerbeti yapılarak son lezzetini alması sağlanır. Şerbetlenen tatlılar ortalama olarak 1 saat sonra servise hazırdır.

Kadayıf tatlısı çeşitleri arasında yer alan bu tatlı ortalama olarak 2 gün saklanabilir.

Hasır Kadayıf Tatlısı

Hasır kadayıf tatlısında ise ilk olarak tepsinin alt bölümüne kadayıf serilir. Daha sonra kadayıfın üzerine Antep fıstığı eklenir ve yine bir kat kadayıf ile üzerinin örtülmesi işlemi yapılır.

Hazırlanan tepsi 180 – 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar yani ortalama olarak 35 dakika pişirilir. Pişirme işleminin tamamlanmasının ardından soğuması için bekletilir ve soğuduktan sonra şerbeti eklenir.

Kadayıf tatlısı çeşitleri arasında yer alan bu tatlının içerisindekiler toz şeker, sade yağ, içme suyu, buğday unu, buğday nişastası, yumurta, antep fıstık içi ve sofra tuzu şeklindedir.

Dökme Kadayıf Tatlısı

Kadayıf tatlısı çeşitleri arasında yer alan dökme kadayıf tatlısında ise şu adımlar ile üretim sağlanır;

  • İlk olarak uygun boyutlardaki bir tepsinin içerisine kadayıflar serilir. Tepsinin altınının tamamen kaplanması sağlanır.
  • Buraya iri parçalı antep fıstığı parçaları eklenir. İri parçalar ile kadayıfın üzerinin kapatılması sağlanır.
  • Daha sonra fıstıkların üzeri kapanacak kadar yeni bir tel kadayıf serilir. Böylece tepsimiz fırına atmaya hazır olur.
  • Ocağa atıldıktan sonra 180 – 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar pişirilir. Üzeri kızardıktan sonra çıkarılır ve soğuduğunda üzerine şerbeti dökülür.

Bu tatlının diğer kadayıflara göre farklı büyük parçalı fıstıkların kullanılıyor olmasıdır.

Kadayıf Tatlısı Nereden Alınır?

Kadayıf tatlısı almak istiyorsanız uygun bir tatlıcıdan satın alma işlemi yapmanız gerekir. Yıllardır kesintisiz olarak hizmet sunan firmamız, sizlere en iyi kadayıf tatlısı çeşitleri ile geniş bir kategori sunuyor.

Gerçek Antep fıstıklarından üretilen tatlılarımız tam kıvamında olacak şekilde yapılır. Kaliteli ürünler ile oluşturulan bu tatlılar, 2 gün boyunca saklanabilir. Ancak taze olarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Günlük üretim yapan firmamız sayesinde en taze ürünleri, en kaliteli ve gerçek yapısı ile yiyebilirsiniz. Kadayıf lezzetini doruklarda yaşayacağınız bir tatlı macerasına hazır olun.

Kadayıf Tatlısı Nasıl Seçilir?

Kadayıf tatlısı için seçim yaparken özellikle bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Bunun için;

  • Almak istediğiniz tatlıların mutlaka taze olması gerekir. Taze olmayan tatlılardan yana tercih yapmamalısınız.
  • Gerçek ürünler kullanan firmalardan yana tercih yapmalısınız. Günümüzde farklı teknikler ile fıstık gibi görünen ancak fıstıktan üretilmeyen içerikler bulunuyor.
  • Aldığınız tatlıların mutlaka fiyat ve kalite uyumunun olması gerekir. Maliyeti yüksek olan tatlılar daha pahalı olacaktır. Ancak ortalama fiyatlara uygun bir şekilde satış yapılmalıdır.
  • Tatlınızın çıtırlığının gitmemiş olması gerekir. Eğer tatlınız çıtır değil ise ya şerbeti fazladır ya da artık bayatlayan bir tatlıdır.
  • Satın aldığınız ürünün içeriklerini bilmelisiniz. Firmamız tüm tatlıları için açık tarif sitemi uygular. Web sitemiz üzerinden ürünlerin içeriklerini görebilirsiniz.

Ankara Tatlıcılar

Saray Mutfağı

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment