en-ucuz-toptan-baklava-fiyatlari

En ucuz toptan baklava fiyatları Ramazan’ ın gelmesiyle tekrar gündem olmuştur. Fıstıklı, cevizli ya da fındıklı yapılan çıtır çıtır baklavalar en iyi ustaların elindendir. Sofraların baş tacı, şerbetli tatlıların vazgeçilmezi baklavadır. 

İnce yufkaların çeşitli harçlarla birleşiminden oluşan eşsiz bir lezzet olan baklava Osmanlı Mutfağından gelir. En meşhur olanı ve çok fazla tercih edileni Antep fıstıklısıdır. Sütlü veya kaymaklı hazırlanan baklavalar değişik şekillerde servise hazır satılır. 

Baklava Nasıl Doğdu?

Türkleri tescilli tatlısı olan baklava Güney Asya, Balkanlar ve Orta Asya kültüründe önemli bir yere sahiptir. İncecik açılan yufkaların arasına koyulan badem, ceviz ve Antep fıstığı gibi farklı malzemelerle hazırlanır. İlk hazırlanışının Topkapı Sarayında olarak tarihi kaynaklarda yer almaktadır. Osmanlı mutfağından gelen baklava özel günlerde askerleri ödüllendirme için dağıtılırmış. Nişan ve düğün gibi özel günlerin yanında özellikle Ramazan ayında yeniçerilere bakla dağıtılması bugün baklavanın Türk tatlısı olarak tescillenmesini sağlamıştır. Yetenekli ustaların eserleri olan en ucuz toptan baklava fiyatları kullanılan kuru yemişe göre değişir. 

Baklava Türleri Nelerdir?

Tadı, kesimi, şerbet oranı, kullanılan iç harç malzemesi türlerini oluşmasında etkilidir. Çıtırlığı ile şerbetinin kıvamı ustalığın kalitesini gösterir. Antep fıstığı başta olmak üzere her yörede farklı iç malzemesi kullanılır. Baklava çeşitlerinde kullanılan malzeme en ucuz toptan baklava fiyatları için etkili unsurlardır. Baklava çeşitlerinin bir kısmı;

  • Fıstıklı midye baklava: Antep yöresine ait, az şekerli ve minimum kalorili hafif bir tattır. Fıstığı bol tutulan tatlı sıklıkla tüketilir. 
  • Cimcik baklava: kare kesim olan tatlı Antep’ e özgüdür. Tüm özel günlerde ve bayramlarda masalarda baş köşede yer bulur. 
  • Soğuk baklava: şerbeti sütlü olan, daha düşük şeker barındıran, yazın serinleten popüler bir tattır. 
  • Lorlu, bademli, mozaik baklava, fıstıklı dolama ile sultan sarması sevilen lezzetlerdir. 

Baklava Nasıl Saklanmalı?

İnce açılan yufkaların kuru yemiş ve şerbetle buluşması eşsiz lezzet olan baklava ağır bir tattır. Bu yüzden alındığı veya yapıldığı anda tüketilemez. Doğru koşullarda maksimum 5 gün muhafaza edilebilir. Baklavanın muhafazası;

  • Şerbetli olan tatlı buzdolabında muhafaza edilemez. Soğukta ortamda tutulan baklava şekerlenerek lezzetini kaybeder. 
  • Lezzetini kaybetmemesi için baklava kuru ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. 
  • Tüm önlemlere rağmen şerbetli tatlılar kısa zamanda bozulur. Dolayısıyla tatlılar fazla bekletilmeden tüketilmelidir.

Her baklava çeşidinin özel saklama koşulları mevcuttur. Kuru baklavalar en uzun saklama ve tüketim süresi olan ürünlerdir. 

Baklava Kaç Kaloridir?

baklava-kac-kaloridir

Baklava üretiminde kullanılan süt, kuru yemiş ve diğer ürünler en ucuz toptan baklava fiyatları etkilediği gibi kalorilerini de etkiler. Ülkemizin çeşitli yörelerinin her biri diğerinden popüler fıstıklı kaymaklı şöbiyet, sütlü Nuriye veya cevizli baklava çeşitleri bulunur. Hepsinin yapımı ve malzemeleri farklıdır dolayısıyla kalorileri de değişir. % 7 protein, % 46 yağ ve % 47 karbonhidrattan meydana gelen baklava ağır tatlılardandır. Bir dilin ortalama 40 gram olan baklavanın bir porsiyonu 330 ile 335 kaloriye denk gelir. Bir porsiyon cevizli baklava 450 kalori, soğuk baklava 215 kalori, fıstıklı baklava ise 296 kaloriye karşılık gelmektedir. 

Baklava Tüketimi Kiloyu Etkiler Mi?

Kontrolsüz tüketilen bütün yiyecekler gibi baklava da kiloya sebebiyet verir. Bu yüzden özellikle diyette olanlar eşsiz lezzeti tatma konusunda tereddüt yaşarlar. En ucuz toptan baklava fiyatları ila her evde olan baklava dikkat edildiği zaman kiloyu etkilemez. Baklava tüketiminde metabolizma çalışma hızı önemli, tatlı tutkunları metabolizmalarının çalışma hızına uygun zaman belirlenmeli. Sporu alışkanlık haline getiren müşterilerimiz baklava yüzünden kilo sorunu yaşamazlar. Kilo ve diyet sıkıntısı yaşayanlar için soğuk baklava ya da sütlü Nuriye benzeri hafif baklavalar daha idealdir.

Kaliteli Baklava Nasıl Anlaşılır?

Yılların tecrübesiyle üretilen baklavalarımızın kalitesi çeşitli etkenlere bağlıdır. El yapımı çıtır baklavalarda hammadde tercihinden muhafaza şartlarına kadar her aşama özenle gerçekleşir. İç harçlarını oluşturan ürünler mevsiminde yetiştirilen ve taze yemişlerden tercih edilir. Temizlikte hassasiyet, üretimde ölçülere uygun hareket etme, özel yağ seçimleri ila geleneksel pişirme yöntemlerinin kullanımı baklavanın kalitesini birinci sınıf yapar. Ayrıca tepsi dizaynı ve dilimleme şekli doğru olmalı göze hitap etmelidir. Standartların altında kalan ürünler vitrinde olmamalıdır. Çıtır çıtır ve kuruyemişlerinin renkleri değişmemiş olan en kaliteli baklava türleri tezgâhları süslemelidir.

Cevizli Havuç Dilimi Baklava

Tirilye Baklavası

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment